www.DUB.cz
DUCHOVNÍ UNIVERSITA BYTÍ – Společenství Josefa Zezulky
Oficiální stránky Biotroniky a filosofie Bytí Josefa Zezulky
českyenglishdeutchfrancaisespanolitalianorussiangreekesperanto
Recepty - zdravě, rychle a chutně

Recepty - zdravě, rychle a chutně

Pórková polévka

Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Asi 3 lžíce másla rozpustíme, přidáme kolečka pórku a zpěníme. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, 2 špetky drceného kmínu. Zalijeme mlékem, osolíme a povaříme do měkka. Občas promícháme, případně dolijeme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Dochutíme Vegetou, pepřem, solí, odstavíme a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění. Lze přidat i majoránku.
Podáváme samotné nebo s osmaženými kostičkami rohlíku.

Brokolicové bochánky

1 brokolici ovaříme ve slané vodě do měkka a pokrájíme na drobné kousky nebo pomačkáme. Smícháme s 25 dkg nastrouhaného sýru Eidam. Přidáme 2 vejce, 2 lžíce mléka, 2 stroužky rozetřeného česneku, pepř a sůl. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Obalíme v trojobalu jogurtovém (nebo jen ve strouhance) a osmažíme do růžova.

Jahodový moučník

24 dkg pískového cukru, 4 žloutky a 5 lžic vlažné vody – ušleháme. K tomu přidáme 24 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh ze 4 bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme v troubě do světla. Po vychladnutí poklademe ovocem (jahody, kiwi apod.)
V 1 litru vody rozmícháme sáček Agaru (mořská řasa), přidáme trošku cukru a citronovou šťávu. Při stálém míchání ohříváme, ale těsně než začne vařit, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Občas zamícháme. Jak začne směs mírně tuhnout, rozlijeme na moučník malé množství, necháme chvíli ztuhnout a potom zalijeme zbytkem. Dáme zatuhnout do ledničky.

Infolisty 4/2011

  

 
        Linkedin  
 
© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena.
Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
 
Změnit nastavení cookies
 

KNIHOVNA